Celle voorkant folderDit jaar organiseert het Randstedelijk Zanginstituut voor het eerst een zangreis. Deze reis lijkt op de muziekreizen zoals we die al elf jaar organiseren. Maar er is een belangrijk verschil: het zingen vormt tijdens deze zangreis het hoofdingrediënt. Daarnaast is er volop tijd om te genieten van het mooie historische stadje Celle en om plaatsen in de buurt te bezoeken.

Het Randstedelijk Zanginstituut neemt u mee naar Celle, 40 kilometer ten noordoosten van Hannover. Daar brengen we o.a. een bezoek aan het slot van de hertogen van Brunswijk-Lüneburg en aan het Cisterciënzer nonnenklooster Wienhausen. In dit middeleeuwse klooster zijn prachtige 14-e eeuwse wandschilderingen te bewonderen.

Muziek
Elke dag begint en eindigt met zingen. We repeteren ’s morgens van 10.00 tot 12.30 uur en ’s avonds van 20.00 tot 21.30 uur. Het programma bestaat uit geestelijke en wereldlijke muziek uit de Romantiek van componisten als Schumann, Brahms en Rheinberger. De laatste dag van de reis geven we een concert in een concertzaal in Celle.
De repetities staan onder leiding van Leo Rijkaart (dirigent) en Hans Christian Hinz (vocal coach). Hans Christian is bij velen bekend als baritonsolist bij de scratches en andere concerten.

Dagprogramma

Dag 1: busreis en aankomst in Celle; avond welkomstdiner