Elgar 2017

Beleef het Engeland van Elgar tijdens deze 8-daagse muziekreis. De reis start in de geboortestreek van Elgar in en rond Worcester en eindigt met drie volle dagen in het hedendaagse Londen. De reis zit boordevol cultuur, natuur en uiteraard muziek. Een mooie reis vol onvergetelijke indrukken!

Het Randstedelijk Zanginstituut neemt u mee naar Worcester en omgeving, waar Elgar werd geboren en opgroeide. Daar staan onder meer een bezoek aan zijn geboortehuis en de kathedraal van Worcester op het programma. Ook een bezoek aan de prachtige natuur van de Malvern Hills ontbreekt hier niet.

Londen

Na zijn huwelijk verhuisde Elgar naar Londen. Tijdens deze reis laten we u de hoogtepunten van deze bijzondere stad zien. We maken uitgebreid kennis met het centrum, bezoeken het Victoria and Albert Museum en gaan naar een Evensong in Westminster Abbey.

Avonden

’s Avonds zijn er lezingen over het leven en de muziek van Elgar, we bezoeken concerten en zingen de muziek van Elgar. We sluiten de reis af met een gezamenlijk diner.

Algemene reisinformatie

De 8-daagse muziekreis Elgar vindt plaats van 19 t/m 26 juni en van 11 t/m 18 september 2017. Deze muziekreis kost € 1095,- pp op basis van een tweepersoonskamer. Toeslag 1-persoonskamer € 150,-. Verblijf in 3- en 4-sterrenhotels (incl. ontbijtbuffet).
De juni-reis vertrekt in verband met het tijdstip van de overtocht Calais-Dover om 7.00 uur uit Gouda. De september-reis om 8.00 uur.

 

Programma

maandag

busreis naar Worcester
(inclusief overtocht
Calais-Dover),
’s avonds welkomstdiner

dinsdag

bezoek geboortehuis Elgar en kathedraal van Worcester, avondlezing ‘Biografie Elgar’

woensdag

busrit Malvern Hills, bezoek graf Elgar, bezoek Hereford; Evensong Worcester, avond-lezing ‘De muziek van Elgar’

donderdag

reis Worcester-Londen, sightseeing Londen, verkennen centrum, inchecken hotel, avond vrij

vrijdag

bezoek Victoria and Albert Museum, middag vrij, avondlezing ‘Engelse schilderkunst’