Begin 2017 zullen de nieuwe muziekreizen bekend worden gemaakt.

 

Haydnreizen 2016 def. tekstaanpassing _cr -crMuziekreis Haydn

Deze indrukwekkende muziekreis voert je langs de belangrijkste plaatsen in Haydns leven: Wenen en Eisenstadt in Oostenrijk en Fertőd in Hongarije. De bezoeken worden aangevuld met lezingen, zelf zingen en een prachtig concert in Wenen.

Tijdens deze achtdaagse reis neemt het Randstedelijk Zanginstituut je mee naar de plekken waar de herinneringen aan Haydn nog altijd levend zijn. Eén van die plekken is uiteraard het prachtige Schloss Esterházy in Eisenstadt. Daar is de componist in de tweede helft van de achttiende eeuw meer dan veertig jaar kapelmeester aan het hof van de vorstenfamilie Esterházy geweest.

Fertőd

Een dagtocht over de grens brengt je naar het Hongaarse Fertőd. Hier had de familie Esterházy een nog indrukwekkender paleis, waar Haydn ook regelmatig zijn muziek ten gehore bracht. De reis wordt afgesloten in Wenen met onder andere een stadswandeling door het centrum en een bezoek aan het prachtige Schloss Belvedere, een van de bekendste kunstmusea van Wenen.

Avonden

De avonden zijn gevuld met muziek en lezingen, onder meer over Haydns leven en de schilderkunst die in het Belvedere te bewonderen is. Uiteraard gaan we veel muziek van Haydn beluisteren en zelf zingen.

 

Algemene reisinformatie

De 8-daagse muziekreis Haydn vindt plaats van 19 t/m 26 september en 17 t/m 24 oktober 2016.