Grieg voorkant folder

Muziekreis ‘Noorwegen-Grieg’

De muziekreis Noorwegen-Grieg neemt u in juni en juli 2015 mee naar het Noorwegen van Edvard Grieg (1843-1907). Leer deze componist beter kennen door de plaatsen te bezoeken waar hij gewoond en gewerkt heeft.

Het Randstedelijk Zanginstituut neemt u mee naar zijn woonhuis in Bergen en naar de componeerhut van het vakantiehotel aan het Hardangerfjord waar Grieg vaak ’s zomers verbleef. Een bezoek aan het uitzichtpunt vanwaar de componist zelf graag op zijn geliefde geboortestad Bergen uitkeek, ontbreekt niet aan deze reis. Verder is er tijd om te wandelen door het centrum van Bergen en Oslo en het bezoeken van beroemde Noorse kunstmusea waar onder meer werk van Edvard Munch te bewonderen is.

Natuurlijk worden tijdens de reis fragmenten uit Griegs koormuziek onder leiding van dirigent Leo Rijkaart ingestudeerd en een concert bezocht.

Tenslotte komt u als deelnemer aan deze reis veel te weten over de leefwereld en de compositiestijl van Grieg en zijn tijdgenoten door lezingen over de kunst en muziek van de 19e eeuw.

 

Dagprogramma:

Dag 1: vlucht Amsterdam-Bergen; inchecken hotel en eerste verkenning Bergen

Dag 2: stadswandeling Bergen; bezoek Kunstmuseum Bergen; avond lezing ‘Biografie Grieg’ en Griegmuziek zingen

Dag 3: bezoek Griegmuseum en staafkerk Fantoft; uitzichtpunt Bergen; avond lezing ‘De muziek van Edvard Grieg’ en zingen

Dag 4: met bus naar