Ad van Haaften

ad 2016

Wat is je missie in muziekland?

Ik wil dat mensen genieten van al onze activiteiten en daar plezier aan beleven. Met goed gastheerschap van ons.

Tijdens scratchdagen, reizen…

Waar word jij blij van, als je evenementen organiseert?

Als ik zie dat mensen het naar hun zin hebben. Dat wij de activiteiten voor ze kunnen organiseren waar ze plezier aan beleven.

Waaraan draag jij bij, bij het Randstedelijk Zanginstituut?

Op dit moment alleen de reizen naar Moskou en Hildesheim.

Waarvoor kan ik je ’s ochtends wakker maken?

Ik wil uitslapen, haha. Maar voor een lekker ontbijtje in het zonnetje met een goede bak koffie kom ik wel mijn bed uit.

Wat kenmerkt jou en je manier van werken?

Mijn taken zijn gericht op organiseren; ik doe geen kennisoverdracht. Ik ben er voor de praktische dingen en wil er voor mensen zijn als ze vragen hebben, bijvoorbeeld tijdens een reis. Ik ben open en toegankelijk en heb aandacht voor de mensen. Ik zie snel waar iets nodig is en schiet dan graag te hulp.

Wat weten de meeste mensen niet over jou?

Ik vind klussen leuk. Apparatuur repareren en daarbij improviseren. Het meest trots ben ik op mijn verlaagde plafond waarin ik elektrische voorzieningen aanbracht. Dat is een enorme klus geweest van 2 weken.

En verder ben ik weg van vogels en hun geluiden; daar kan ik enorm van genieten.

Wat doe je het liefst buiten de muziek?

Uit eten met vrienden en tijd doorbrengen met m’n kinderen en kleinkinderen; zij zijn belangrijk voor me.

Highlights uit Ads carrière

Ad is de enige ‘docent’ die geen muziekachtergrond heeft. Hij is dan ook geen docent – hij doet geen kennisoverdracht, zoals hij zelf zegt – maar is de rechterhand van Leo als het gaat om evenementen en reizen organiseren. Ad is een ervaren organisator én liefhebber van klassieke muziek.

Sinds 2013 is hij betrokken bij het Randstedelijk Zanginstituut, daarnaast werkt hij parttime bij de overheid. Leo en Ad zijn al jarenlang goede (wandel)vrienden.

Hij organiseerde de scratches, het badkamerkoor en vele andere activiteiten. Op dit moment richt Ad zich op de muziek- en zangreizen.

Ad: “Leo en ik vullen elkaar goed aan. En ik leer veel van hem.”